Üdvözöllek a honlapomon!

Ha tetszik az oldal akkor kérlek add tovább a linket hogy barátaid ismerőseid is használni tudják az oldalt. Ha van olyan recepted amit szívesen közzétennél ezen az oldalon, nyugodtan küld el nekem, a joszakacs.hupont.hu@gmail.com -ra. Köszönöm! :D

Keksztekercs

Hozzávalók:

25 dkg háztartási keksz, 15 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó, kb. 1 dl tej Krém: 15 dkg rama margarin, 10 dkg porcukor - habosra keverve

Elkészítés:

Őröld meg vagy törd össze a kekszet, majd add hozzá a cukrot, a vajat és a kakaót. Keverd jól össze, és adj hozzá annyi tejet, amennyit felvesz (kb. 1 dl). Pihentesd 30 percig, utána porcukrozott gyúródeszkán sodord ki. A kinyújtott tekercset megkenjük a margarinos krémmel, majd feltekerjük szorosan. Hűtőben alufóliába tekerve dermedésig hagyjuk, majd utána szeleteljük.
Mézes zserbó

Hozzávalók:

a tésztához: 50 dkg liszt, 2 tojás, 4 evőkanál tejföl, 4 evőkanál olvasztott méz, 1 kiskanál szódabikarbóna, 15 dkg porcukor, csokoládémáza
töltelékhez: 2 tojás, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál liszt, 4 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg vaj

Elkészítés:

A lisztet a tojással, tejfellel, a mézzel, a szódabikarbónával és a cukorral jól összegyúrjuk, majd ötfelé osztjuk. Vékony lapokra nyújtjuk és kizsírozott, lisztezett tepsiben kisütjük. Elkészítjük a tölteléket: 2 tojás sárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a vaníliás cukrot, jól elkeverjük, és sűrű péppé főzzük. A vajat és a maradék cukrot habosra keverjük, és hozzáadjuk a péphez. Hagyjuk kihűlni, majd megkenjük vele a lapokat, és így egymásra rakjuk. Csokoládémázzal (1 tortabevonót felolvasztunk gőz felettkb. 8 dkg margarinnal) bevonjuk, és legalább egy napig állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon.
Sós, sajtos rúd
Hozzávalók:

1 egész Rama margarin, fél kg liszt, 1,5 dl tej, 1 mokkáskanál cukor, 3 dkg élesztő, só, 1 egész tojás, 1 tojássárgája és reszelt sajt a tetejére (esetleg köménymag vagy szezámmag)

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát nem kell keleszteni, esetleg 10-15 percig. A tésztát ujjnyi vastagra kisodorjuk, megkenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal, majd késsel vagy derelyemetszővel megfelelő méretű rudacskákat vágunk belőle. Kivajazott, lisztezett sütőbe tesszük, és közepes hőfokon megsütjük, míg szép színe nem lesz. Nem keményedik meg, több napig is eláll.
Kakaós csiga



5 dkg élesztőt 1 dl langyos, cukros tejbenelmorzsolunk és felfuttatjuk. Utána egy tálba rakjuk.Hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 2 evőkanál olajat, 5 evőkanál porcukrot,60 dkg lisztet, és annyi langyos tejet, hogy dagasztható, gyúrható tésztát kapjunk. Megdagasztjuk, majd egy órán át meleg helyen kelesztjük.Utána kb. 1 cm vastagra sodorjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, és rátesszük a tölteléket: 6 evőkanál kakaót 6 evőkanál cukorral. Óvatosan összetekerjük, majd késsel kb. 1,5 cm-es darabokra szeleteljük a rudat.Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk egymás mellé (nem kell túl szorosan, különben felfelé dagad). Miközben így is kel egy kicsit, meglocsoljuk 5 dkg olvasztott margarinnal (így nem lesz száraz, és nem ragad össze). Megsütjük.Nagyon finom, reggelire, vacsorára egy bögre tejjel. Kb. egy tepsiadag lesz a megadott mennyiségből




Vaníliás krémes


Hozzávalók:


3 evőkanál tej; 7 dkg cukor; 7 dkg margarin; 30

dkg liszt; 1 kávéskanál szalakáli Krém: 4 dl tej;

4 púpozott evőkanál liszt; 1 cs. vaníliás cukor; 2

evőkanál cukor; 25 dkg vaj vagy sütőmargarin; 25

dkg porcukor


Elkészítés:


Habosra keverjük a margarint a cukorral, hozzáadjuk a tejet, a szalakálit és a lisztet. Három

lapot sütünk kikent, kilisztezett tepsiben. Krém: 3 dl tejet felforralunk, hozzáadunk 1 dl hideg

tejet, liszttel, vaníliás cukorral, a 2 evőkanál cukorral összekeverve lassan beleengedjük

a forrásban lévő tejbe, és simára főzzük. Kihűlésig keverjük, majd beleteszünk 25 dkg

margarint, 25 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral, habosra keverjük. A lapokat

megkenjük krémmel, a harmadik lapot megszórjuk vaníliás cukorral.



Vendégváró sütemény


Hozzávalók:


Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 vaj, 37 dkg porcukor,

6 dl tej, 2 ek. kakaó, 2 vanília, 9 tojás, fél cs.

szalakálé, fél citrom leve.

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi fok: közepes


Elkészítése:


25 dkg lisztből, 5 dkg vajból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 ek. kakaóból, 1 dkg szalakáléból,

melyet előzőleg langyos tejben elkevertünk könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két lapban

kisütjük. 7 tojásból piskótát készítünk. 20 dkg vajat kikeverünk 20 dkg porcukorral, 2 vaníliával.

Fél liter tejből, 1 vanília pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk, s ezután

összedolgozzuk a vajjal. Az így kapott krémet megfelezzük, és megtöltjük a süteményt. Először

egy barna tészta, krém, piskóta, krém, ismét a barna tészta, melyre rákenjük a 2 tojás fehérjéből,

12 dkg cukorból, fél citrom levéből gőz felet felvert kemény habot. Elsimítjuk, majd 1 ek. kakaóból,

l ek. cukorból, 1 ek. vízből szirupot főzünk. A hab tetején szétszórtan elhintjük, végezetül a habot

beszeleteljük. Száradás után nem fog töredezni.






Brownie dupla csokis


Hozzávalók:


10 dkg étcsokoládé 3 dkg kakaópor 30 dkg porcukor

4 db tojás 10 dkg vaj 1 fiola vanília aroma (vagy 1

rúd vanília) 15 dkg liszt 1/2 stampedli rum csipet só

a csokimázhoz: 5 dkg vaj 2 dkg kakaópor 1/2 fiola

vaníliaaroma (vagy 1 rúd vanília) 15 dkg porcukor 1

teáskanál víz 2 teáskanál méz 1/2 kávéskanál ecet

(hogy a máznak szép fénye legyen)


Elkészítés:


A vajat és az összetördelt étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk. A porcukrot elkeverjük a

tojásokkal, hozzáadjuk a vanília aromát, az olvasztott csokit és a vajat, majd a liszttel elkevert

kakaóport és a sót. A jól kikevert masszát egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt, kb. 18*24 cm-

es tepsibe öntjük, és 170 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Amíg a

tészta hűl, elkészítjük a csokimázat. A vajat cukorral, vízzel és mézzel, vízgőz felett megolvasztjuk.

A tűzről levéve belekeverjük a kakaóport, a vaníliát és végül az ecetet. A mázat a kihűlt tésztára

kenjük, és ha megdermedt, a süteményt forró vízbe mártott késsel kockákra szeleteljük.






Kekszes-almás sütés nélkül


Hozzávalók:


A tésztához: 50 dkg háztartási keksz (ha lehet,

akkor szögletes forma); 3 csomag főzni való vanília

ízű pudingpor (12 dkg); 20 dkg kristálycukor (méz

is lehet); 8-10 evőkanál víz; 8 dl víz; 1,25 kg alma

A tetejére: 5 dkg Rama Sütőmargarin; 4 evőkanál

porcukor; 4 evőkanál keserű kakaópor


Elkészítés:


Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl

vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük (ha mézzel készítjük, akkor azt

a már puha almához keverjük).

Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig

főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.

Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk (ritkán lehet négyszögletű kekszhez jutni,

ezért a hagyományos kerek is jó hozzá, amit szintén a tepsibe rakunk, az üres helyekre pedig

kis darabokat tördelünk belőle). A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép

sorban keksz kerül (kerek kekszek esetén az üres területeket tört darabokkal kitöltjük).

A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a

margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény – pontosabban a keksz – tetejére kenjük.

Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.






Nap és éj


Hozzávalók:


50 dkg liszt 1 csomag sütőpor 15 dkg zsír 25 dkg

porcukor 2 egész tojás 1 citrom reszelt héja tej

lekvár dió 5 dkg csokoládé 1-2 dkg kakaópor 1 ek.

cukor 1 ek. feketekávé


Elkészítés:


A lisztet a sütőporral és a zsírral összegyúrjuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a 2 tojást, a citrom

reszelt héját, és annyi tejet, hogy könnyen dolgozható tészta legyen. A tésztát két részre

osztjuk, egyik felét vékonyra kinyújtva tepsibe tesszük, és megtöltjük a lekvárral összekevert

diótöltelékkel. A tészta másik felét összegyúrjuk a csokoládéval, kakaóporral, cukorral, és

feketekávéval. Ezt is kinyújtjuk, és a töltelékre helyezzük, megkenjük tojással, és darabos

cukorral meghintjük. Közepes tűznél sütjük. Ferde darabokra vágjuk.






Aljnélküli túrós


Hozzávalók:


1 kg túró 15 dkg lágy margarin 5 evőkanál búzadara 2

evőkanál liszt 10 evőkanál kristálycukor 4 egész tojás

csipet só reszelt citromhéj 1-2 csomag vaniliás cukor

1 mokkáskanál szódabikarbóna ( vagy fél csomag

sütőpor ) Tetejére : 1 pohár tejföl, 1 evőkanál liszt, 1

tojás


Elkészítés:


A hozzávalókat összekeverjük, közepes méretű lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. A tetejére

valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején. Forró sütőben közepes

lángon szép pirosra sütjük. ( Kb. : 40 perc ) Én sütőpapíron sütöttem!






Forró almástáska


Hozzávalók:


1/2 kg leveles tészta, 1 kg alma, 1 csomag

vaníliás pudingpor, 8 dkg cukor, 1 csomag

vaníliás cukor, fahéj


Elkészítés:


Az almát megpucoljuk, lereszeljük és megszórjuk a cukorral. Állni hagyjuk. Közben kinyújtjuk a

leveles tésztát, 8 részre osztjuk, az egyik felüket néhány helyen bevagdossuk.

Az almát kicsavarjuk, és lassan párolni kezdjük. A levét elkeverjük a vaníliás pudinggal. Amikor

az alma megpárolódott, megszórjuk kevés őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, és ráöntjük az

almalével elkevert pudingport. Sűrűre főzzük, kicsit kihűtjük, a tésztára kupacokat teszünk, a

tészta széleit megkenjük tojással és összehajtjuk. A széleket jól lenyomkodjuk.

Kívülről is megkenjük tojással, előmelegített sütőben pirosra sütjük.




Házi túrós kifli


Hozzávalók:


60 dkg liszt, 20 dkg zsiradék, 4 dkg élesztő, 4

dkg cukor, 1 tojás 1 dl tej, csipet só, +1 tojás a

kenéshez


Elkészítés:


Felfuttatjuk az élesztőt a cukorral elkevert tejben, elmorzsoljuk a vajat a liszttel, hozzáadjuk

a felfutott élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a

túrótöltelék.

Töltelékhez: 25 dkg túrót 12 dkg cukorral 1 dl tejföllel, 5 dkg mazsolával, 3 dkg búzadarával és 1

citrom reszelt héjával összekeverünk.

A tésztát 8 cipóra osztjuk, majd kerek lapokká nyújtjuk, és egyenként 8 cikkre vágjuk. Minden

cikkre teszünk a töltelékből, feltekerjük, felvert tojással megkenjük. 180 fokos sütőben sütjük.

Még melegen behintjük vaníliás cukorral. Ebből a mennyiségből 64 apró kiflink lesz. Nem

érdemes kevesebbet készíteni, finom omlós.

Nekem kb. 30 - 32 dkg túró kellett hozzá!





Almás pite Katona-mama módra


Hozzávalók:


40dkg liszt 1 tojás 12dkg fagyos zsír 5dkg

élesztő 1 ek cukor csipet só annyi tej, hogy

kalácstészta keménységű legyen a tészta,

Elkészítési idő: 2 óra

Nehézségi fok: közepes


Elkészítés:


Tésztát keverünk, jól kidolgozzuk,kelesztjük. Két részletben nyújtjuk ki.

Egy mélyebb kivajazott tepsibe tesszük az egyik rész tésztát, rá az almapürét, majd a másik

lap tésztát. A felső tészta tetejét megkenjük tojással, megszurkáljuk villával, majd 180 fokon

pirosra sütjük. Ha kihűlt kockákra vágjuk, tetejét megszórjuk porcukorral.

Almapüré:Hámozott, nagy lyukú reszelőn lereszelt savanykás alma. Az almát

lecukrozzuk,megszórjuk fahéjjal, állni hagyjuk. Ha kiengedte a levét, akkor kicsavarjuk, majd

kis lángon,addig sütjük, amíg a levét elfövi. Kihűtjük. (Mélyhűtőben is tárolható.)

Szalagos fánk (lekvárral és csokisan)


1/2 dl cukros tejben felfuttatunk 3 dkg élesztőt. Ha ez készen van, hozzáadunk 5 dkg porcukrot, 5 dkg margarint,2 tojás sárgáját, késhegynyi sót, 50 dkg lisztet és annyi tejet, amennyit még felvesz (kb. 3–4 dl). Összedagasztjuk, meleg helyen kelesztjük. Utána kisodorjuk kb. 2 centiméteresre és kiszaggatjuk.Vigyázni kell, nehogy huzat érje. A kiszaggatott fánkokat konyharuhával letakarjuk, mert nagyon kényes. Így is lehet 10–15 percet keleszteni.A fánk sütése sem egyszerű: megfelelő mennyiségű olajban és megfelelő méretű lábasban süthető ki. Ezt sajnos mindenkinek ki kell tapasztalnia. Fontos azonban, hogy az első felét fedő alatt süssük (kb. fél perc), ha megfordítjuk, akkor fedő nélkül. Így lesz szalagos. Sütés előtt természetesen a közepét ujjunkkal benyomjuk, így könnyebben sül, és van helye a lekvárnak.Érdemes kísérletezni vele, mert nagyon finom.


Csokis fánk esetén a közepébe nem lekvárt teszünk a fánknak, hanem kis vajjal megolvasztott étcsoki bevonóba mártjuk.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 1
Heti: 10
Havi: 6
Össz.: 5 886

Látogatottság növelés
Oldal: Édes finomságok
Üdvözöllek a honlapomon! - © 2008 - 2024 - joszakacs.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »